Przedwczoraj udało mi się doposażyć mój Sync2 w Mirrorlink. Założeniem tej modyfikacji było osiągnięcie nawigacji z Google Maps na ekranie Sync2, nie interesowały mnie żadne playery do filmów czy nawigacja Navitel gdyż uważam że mapy google + Yanosik to rozwiązanie najlepsze z możliwych.
Wybrałem opcję zakupy bezpośrednio od twórcy rozwiązania plików instalacyjnych i instalowanie ich samemu (tutaj podziękowania dla Tedi_k) za którego pośrednictwem zakupiłem oprogramowanie. Zamówienie poszło sprawnie i następnego dnia po przelewie (cena była podana na forum) otrzymałem instalkę wraz z instrukcją. Instalacja jest bardzo prosta i zajmuje około 5 minut (najdłużej droga od laptopa do garażu).
Po zainstalowanie odpaliłem wszystko i jest działa….
Po pierwszym dniu testów mam kilka spostrzeżeń dla osób które się wahają tak jak ja wcześniej jak to będzie działać.
Próba pierwsza polegała na odpaleni google maps + yanosik i w drogę, wszystko działa ok (choć minusem jest nasz ekran który działa nie tak idealnie jak w sync3) ale można się przyzwyczaić i działa to fajnie, nawigacja działa dobrze i komunikaty z yanosika są na ekranie i obsługa też na ekranie. Problemem jednak w tym rozwiązaniu są: nie widzimy aktualnej godziny, nie da się dzwonić (obsługiwać telefonu) tylko za każdym razem trzeba brać telefon do ręki, ani nie da się używać spotify z ekranu. Jak dla mnie niestety było to duże utrudnienie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W kolejnej trasie zrobiłem to tak: Odpaliłem na telefonie Android Auto + (Google Maps + Yanosik + Spotyfy) i teraz wszystkie te problemy zostały usunięte, gdyż idzie sobie nawigacja, yanosik, widać godzinę a dodatkowo mogę bez problemu obsługiwać sobie muzykę, oraz telefon tak jak w wersji z Android Auto dla Sync3 plus dodatkowo na ekranie mam yanosika (jedyny minus to jedynie nasz ekran). Dodatkowo jeżeli telefon mam nie w schowku mogę na ekranie Android Auto przycisnąć mikrofon (obsługa głosowa) i mówimy: zadzwoń do …., nawiguj do…, zagraj … i wszystkie polecenie działają bardzo dobrze więc możemy wreszcie po polsku obsłużyć nasz system.
Po tym mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z modyfikacji. Poniżej przesyłam kilka zdjęć jak to wygląda. Ja z mojej strony mogę polecić Mirrorlink.
Próbowałem też youtube i filmik puścić, iść idzie ale jak dla mnie to tylko taki bajer (jakość naszych ekranu sync2 nie adekwatny do obecnych standardów TV)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.