Cytat:
Ten drugim punkt mocno ogranicza moje chęci na ten mod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Napisałem to w dziale audio, powtórzę i tutaj - trzeba wyraźnie stwierdzić, iż jest to raczej niemożliwe technicznie w tego typu rozwiązaniu. Wynika to z tego, że EasyConnect nie jest rozwiązaniem zintegrowanym z Sync2. Jest to zupełnie oddzielny program, przejmujący pełną kontrole nad Sync2 i "wyłączający" inne funkcjonalności... To jest trochę tak, jak gdyby oczekiwać, że w trakcie gdy kamera cofania ma włączony obraz w trakcie wrzucenia biegu wstecznego, da się z Sync2 (z Sync3 także...) wybrać telefon czy z ekranu zmienić nastawy klimatyzacji. Dokładnie z tego samego powodu nie jest to wykonalne. W obu przypadkach interfejs Sync2 (Sync3) jest nieaktywny, bo "przykryty" inną funkcją.
Tak więc to spostrzeżenie nie należy klasyfikować jako "wada" a raczej jako "cecha konstrukcyjna". Przykra, ale nie do uniknięcia.
EDIT --------------
@
kivlov
- tutaj
https://forum.fordclubpolska.org/sho...&postcount=240 Kolega
@
totek2
miał znakomity pomysł i znalazł solucję na tę "cechę konstrukcyjną".
Klawisze sprzętowe mają pracujący cały czas serwis słuchający (ach ten forumowy korektor...), więc ten serwis uruchamia obsługę klawisza 'sound' w dowolnym kontekście - także jak działa EasyConnect. A potem można przejść w dowolne, interesujące nas miejsce menu Sync2. Nie używam tego, to na to nie wpadłem...
A powrót ponownie przy działającym mirrorlink przez jego ponowne wywołanie jest szybki - co też jest zrozumiałe, jak się zobaczy...