Temat: [S-MAX 2015- ] Wiadomo coś na temat faceliftingu
View Single Post
Stary 27-01-2019, 14:42   #185
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wiadomo coś na temat faceliftingu

@garry2012 no niestety. Nieźle wyposażone Vignale to 200k a podobnie wyposażone Q7 to raczej 350k+.

Cytat:
Napisał garry2012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1) Co myślicie o jasnym wnętrzu w wersji Vignale? Chodzi mi o jasno-beżowe skóry?
Moim zdaniem to nienajlepszy pomysł pod dzieci. Jeździłem wynajętym Mondeo Vignale z jasnymi skórami. Gdy je odbierałem miało 4900km przebiegu. Ja dołożyłem niecałe 3000 tylko na fotelu kierowcy i tapicerka nadawała się już do solidnego czyszczenia. Jak dziecko zaciągnie czarną gumową podeszwą to plama może być nie do usunięcia. I jeszcze jedno: skóra foteli w Vignale jest bardzo miękka. Montując fotelik podłożył bym pod niego miękką matę bo odgniecenia będą nie do usunięcia. Osobiście to nawet kupiłbym drugi rząd używanych foteli ze zwykłą tapicerką. Są niedrogie na tą chwilę.

Cytat:
Napisał garry2012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2) Czy kupując panoramiczny dach są relingi, czy można zamontować bagażnik dachowy?
Nie ma problemu.
https://www.akcesoria-ford.pl/przew%...-max&year=2015

Cytat:
3) Na ile lat warto brać leasing 3, 4, 5? Po ilu latach samochód traci najbardziej na wartości? Czy będzie na co zmienić sensownego przy 3 dzieci?
Po ostatnich zmianach od 1. stycznia to najbardziej opłaca się*gotówka. Oczywiście im krótszy leasing tym niższy łączny koszt odsetek. Sam sobie musisz policzyć ile "warto" dopłacić do zmniejszenia raty.

Cytat:
4) Kupując S-Maxa za np. 150 czy 170 tys. za ile mniej więcej będzie można go sprzedać za kilka lat? Orientacyjnie?
No cóż. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Mając na uwadze drastycznie słabnącą popularność tego segmentu to przyjęcie 20% rocznie uznałbym za dość racjonalne.

Cytat:
5) Jak wyglądają te 2 nowe kolory? Nie mogę ich znaleźć.
A czy nowy nie jest tylko "Chrome Blue"?
@Caribou ma
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=290324

Ostatnio edytowane przez latar ; 27-01-2019 o 14:44
latar jest offline   Odpowiedź z Cytatem