Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3
Ok, zamontowalem sync 3 w miejscu sync 2 w focusie mk3.5, Zaktualizowalem wszystko.
Uzywam taniej chinskiej anteny i zasieg jest tragiczny.
Mam 2 problemy:
1 - nawigacja obraca mi auto o okolo o 45 stopni w trakcie jazdy. Jade prosto ulica, a ona na sile pokazuje, ze zjechalem z trasy i jade w pole pod katem 45 stopni. Czy to kalibracja kompasu, czy wina slabej anteny? problem zniknie jak zamontuje dachową?
2 - wazniejszy - miedzy zegarami w trakcie nawigacji wyswietla mi sie odleglosc do nastepnego skretu. Teraz wyswietla mi zawsze odleglosc 9999 metrow. Wie ktos co z tym zrobic?
Sama wymiana poszla dosc latwo, jednak co do samego synca... jakos wizja naprawy tych 2 problemow i dodatkowo kupowania mediahuba, spowodowala ze zaczynam myslec nad zalozeniem spowrotem sync2... Niby super ekran, ale jednak zadnej nowej funkcjonalnosci (poza CarPlay ktora mi teraz i tak nie dziala), zmiana zrodla audio wymaga 1 klikniecie wiecej niz w sync2, na starcie musimy kliknac w ostrzezenie nawigacji (w sync2 tylko w ekranie nawigacji, w sync3 na glownym). No i te 2 problemy ktore mam wyzej nastawily mnie troche negatywnie do tego calego upgradu.
|