Temat: [Focus 2014-2018] Wymiana lamp przednich
View Single Post
Stary 31-01-2019, 18:57   #48
adamparker
ford::average

Imię: Adam
Model: Focus MK4 Active
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wymiana lamp przednich

Dziś zamontowałem lampy led i ku mojemu zdziwieniu wszystko działa bez programowania. Dzienne od razu są na LED ( wtedy LED mocniej świeci) a pozycja tez na LED ( tylko wtedy słabiej świecą) . Mijania i długie normalnie .
Natomiast mam problem z pasowaniem lampy lewej. Góra mi odstaje za bardzo . Ale na starej lampie jest to samo. Nie zwróciłem uwagi jak dokładnie było wcześniej . I maska w ty miejscu idzie mi jakby też za nisko. Jak wyjmowałem tą lewą lampę to była już luźna. Prawa zatrzaskuje się a ta nie chce i jakby coś od spodu ją blokowało że nie chce usiąść ciut niżej. Miał ktoś taki problem . Ale znów w miejscu gdzie idą śruby mocujące jest idealnie. Ładnie tam przylega.

Założyłem jeszcze raz starą lampę i tam jednak jest tak samo ale przy jasnej lampie tak tego nie widać. Mam to auto tydzień i nie zwróciłem wcześniej na to uwagi. Chyba muszę jechać na regulacje maski bo ewidentnie idzie za nisko z lewej strony. Aczkolwiek prawa lampa jest zupełnie ciaśniej i idealnie przylega dołem do zderzaka. A tu jak na zdjęciu jest szpara .

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez adamparker ; 31-01-2019 o 19:41
adamparker jest offline   Odpowiedź z Cytatem