Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0TDCI
View Single Post
Stary 01-02-2019, 06:46   #630
Lewsey89
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał mrironman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(w graniach +49 km/h bo szkoda prawka)
No to macie odpowiedź. Ja przemieszam się po mieście z prędkością +10km/h do ograniczeń. Jeżdżę płynnie i w większości przypadków poza szyczytami komunikacyjnymi. Spalanie średnie od nowości 7,14L. Spalanie 6,6L było moim najniższym osiągniętym w mieście.

Bump:
Cytat:
Napisał kivlov Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W mieście to można robić cuda, ale ogólnie to jest się głównie uzależniony od innych i tyle. Mozna nadrabiać, ale nie zawsze ma to sens.
Ostatnia trasa Częstochowa-Ciechocinek. 280km door to door. Do Ciechocinka jechałem na tempomacie 140-150km/h momentami przy wyprzedzaniu nawet 180km/h. Duży ruch pełno wyprzedzających się ciężarówek, czas przejazdu 2h 45min, spalanie 7,5l. Powrót podobny ruch na A1 tempomat na 115km/h czas przejazdu równiótkie 3h, spalanie 5,8l.

W nocy na pustej drodze można pogonić, w dzień przy dużym ruchu mija się to z celem. W zeszłym tygodniu jechałem A4 na odcinku krakowskim. Od węzła tynieckiego do węzła Balice II był taki ruch, że jechałem 50-70km/h, lewym pasem.

Ostatnio edytowane przez arturek ; 01-02-2019 o 12:13
Lewsey89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem