Odp: Czas się rozglądać - opony na lato i ...
W czasie swojej przygody z motoryzacją, przejeździłem już ok. 10 kompletów opon z tym znaczkiem i złego słowa nie powiem na tę markę, a były to różne rodzaje opon letnie, zimowe, wielosezonowe, niskoprofilowe, szerokie itp. Z tego co obserwuje na co dzień, nie zdziwi mnie fakt że nawet najlepsze opony na świecie nie wytrzymają -jeśli ktoś na niskoprofilówce jeździ po krawężnikach, nie zwalnia na spowalniaczach, pędzi jak szalony po dziurawej drodze. Ludzie podczas zakupu nie zwracają uwagi na właściwy dobór opon do swojego pojazdu, kto tam patrzy na parametry opon np.nośności jak trafia na promocję na internecie, kto w ogóle zwraca uwagę skąd te opony są i jak były przechowywane... najważniejszym parametrem jest napis promocja, okazja i oczywiście opinie jaką one mają, tylko nikt nie zastanowi się kto ją napisał... Dziwne, zawsze kupuję opony u wulkanizatora - fakt faktem trochę przepłacam, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby pojawił się problem z ich jakością, wyważeniem itp. Pozdro
|