View Single Post
Stary 07-02-2019, 00:05   #112
minister7
ford::amateur

Imię: tomasz
Model: focus mk1
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Zgasł i nie odpala

To samo mnie spotkało 30 12.2018. normalnie jeździł zgasiłem i już nie odpalił. Z pięć lat temu walkowalem ten temat ciągle bo auto nie miało mocy i tak 10 lat jeździłem jakby w trybie awaryjnym. Nie ruszałem bo szkoda kasy na to było. Niestety do teraz. Wysłałem sterownik do phu omega Ożarów i uratowali sytuację. Niestety dalej naprawiony sterownik nic nie dał ale pomoc i doradztwo ze strony Omegi sugerując wymianę zaworu dawki paliwa przyniosła efekt. Auto jeździ ma moc aż się chce nim jeździć. Ale nieuchronnie zbliżającej się koniec rdza zżera ja w zastraszającym tempie każe mi się z nią pożegnać aż żal.i szkoda że nie zrobiłem tego wcześniej bo nie było tej frajdy z jazdy z pełną mocą.
Także podsumowując. Te pompy się nie psują. Jedynie co się dzieje w nich to pali się tranzystor. A winowajca jest w 99 procentach zawór dawki paliwa elektrozawór. Staje z czasem od brudu zaciera się i on pali sterownik. Także szukać na szrotach czy z Angoli samych zaworów a sterownik tylko w Omega robi . Pozdro
minister7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem