Cytat:
|
Marcin, napisz coś więcej
masz jakieś fotki o tym?
Bump:
jaka jest najlepsza strategia wycinania tych sześcioboków z maty? Robiłeś najpierw z papieru szablon? szablony (każde pole jest inne)?
|
@
mayak
Marcin, tak jak w focusie robiłem - zresztą Ty chyba też. Ściągasz podszybie plastikowe i masz gołe podszybie, które oklejasz matą bitumiczną. Trzeba pamiętać, żeby porobić spadki i nie zaklejać otworów odpływowych i będzie gitarka. Najgorzej jest przy mechanizmie wycieraczek. Robiłem podwójną warstwę.
Efekt to wyciszenie pracy silnika - całkiem zmienia się charakterystyka pracy silnika - jest bardziej miękko i mniej go słychać - odczuwalnie
wygłuszanie maski - Ja robiłem szablony z kartek do drukowania, przykładałem do otworu, palcami robiłem obrys i wycinałem później na podstawie kawałków papieru elementy maty. Do tego jeszcze dokleiłem cienką warstwę maty kauczukowej nie palnej i na to dopinałem fabryczne wygłuszzenie, niestety ciężko się już zakładało.
Teraz brakuje mi jeszcze szyby akustycznej w poprzednim mondziaku wraz z wymiana szyby z ubezpieczenia dostałem taką, miała ikonkę nadrukowaną. Ta oryginalna ford nie ma i przy wyższych prędkościach czuć a raczej słychać jej brak.
W planach jeszcze mam doklejenie uszczelek wszędzie w szczelinach drzwi, szukam czegoś gotowego na aliexpresie...