ST-line - zawieszenie i silniki
Cześć,
ostatnio miałem okazję przejechać się Fiestą ST (mk6) w ramach rozpoznawania potencjalnego następcy mojego focusa mk2 i muszę przyznać, że pomimo, iż jest to cholernie radosne i pozytywne małe autko, to niestety stwierdziłem, że jest za małe i zbyt sztywne do rodzinnej jazdy na co dzień(szczególnie w podróże wakacyjne).
Stąd też pośród wszystkich opcji moim nowym #1 został używany Focus mk3FL ST-Line.
I teraz moje pytanie odnośnie zawieszenia przede wszystkim - jaka jest różnica w stosunku do zwykłego mk3FL - zarówno w kwestii technicznej (czyli czym się różni konkretnie - z tego co pamiętam obniżone o 10mm?) jak i różnic w samych wrażeniach z jazdy - czy są odczuwalne, jak z kontrolą przechyłów nadwozia i komfortem, czuciem na kierownicy etc. etc.
Drugie pytanie dotyczy silnika - czy 4 cylindrowy 1.6 EB (150/182KM) był dostępny w poliftingowym ST-Line i czy 1.5 EB, który go zastąpił jest 3 czy 4 cylindrowy i jakie są między nimi zasadnicze różnice?
Ostatnia rzecz to pytanie o chipa - rozumiem, że niezależnie od wersji (1.6/1.5) można bezproblemowo podmienić mapę w wersji 150KM na 182KM? Czy są tu może jakieś nieprzyjemne niespodzianki, o których trzeba pamiętać?
Pozdrawiam
|