Odp: Odczuwalne drgania karoseri w 1.6 tdci 115km
Witam.
Od paru tygodni posiadam Focusa MK3 z 1.6 TDCi 95km. Czy ktoś rozwiązał problem drgań na biegu jalowym? W trakcie jazdy wszystko super, bez żadnych problemów. Jednak bieg jałowy mnie do pasji szewskiej doprowadza, choć już parę razy słyszałem, że się czepiam
Czepiam się z powodu posiadania citroena C4 1.6hdi 92km z 2012 roku z przebiegiem o 30kkm większym. W cytrynie dwumasy brak (o ile ma ona coś z tym zagadnieniem wspólnego), drgań też brak. Różnica jest taka, że w cytrynie w ogóle nie mogę wyczuć drgań na postoju, tylko słyszę cicho pracę silnika.
Na razie mapy mocniejszej wgrać nie planuję/mogę, a dziś dowiedziałem się o braku możliwości wgrania softu 115 do aut po maju 2014. Oczywiście mam forda z 2014 i jak znam moje szczęście..
Wiem, że odkopuje temat, złota łopata dla mnie, ale nic świeższego nie znalazłem, może przez to, że jestem tu nowy. Za ewentualną pomyłkę czy niestosowność przepraszam. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
P.S. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ford zastąpił VW polo 1.9sdi, w którym napierdzielało wszystko.. i mi nie przeszkadzało bo niby 21 lat itp itd.
|