Temat: [Focus 1998-2004] Nie odpala nawet na plaku 1.8.TDCI
View Single Post
Stary 12-02-2019, 14:41   #8
cymjan
ford::average

Imię: jan
Model: focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Nie odpala nawet na plaku 1.8.TDCI

Cytat:
Napisał piotr7509 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam ponownie rozkręciłem pokrywę zaworów i nic tam w zasadzie nie znalazłem żeby coś się działo w załączniku są zdjęcia .Jedyny mankament to był jak czyściłem wlot do świec to na pierwszym cylindrze za daleko wsunełem wycior z mosiężnego drutu i teraz na pokrywie znalazłem dwa takie druciki . Teraz też kreci ale bez rezultatu pozostaje wymiana rozrządu chyba najprawdopodobniej ktoś coś może doradzić . Jeszcze mam pytanie jesli by to była pompa to jakie objawy by były ?. Po odkręceniu przewodów paliwowych rurek paliwo od razu nie idzie wszystkimi przewodami tylko najpierw poszło 4,1,2,3 czy to jest normalnie że tak po jakimś czasie kręcenia idzie to paliwo dodam że chwilowo układ był rokręcony ?
Witaj co do rozrządu to nie całkiem,jak byś miał przestawiony rozrząd mogła by zajść kolizja i głowica do remontu ,a czy próbowałeś robić próbę przelewową wtrysków jak i zbadać ciśnienie na pompie wtryskowej .Może być też uszkodzony regulator ciśnienia na pompie .
Spróbuj wstawić coś przezroczystego w wężyk ssący do pompy ciśnieniowej może zaciąga -lewe -powietrze i nie ciągnie paliwa . Czy świeci Ci sprężynka na tablicy ?.
cymjan jest offline   Odpowiedź z Cytatem