Cytat:
|
pewnie miałeś lampy ze skrętnymi soczewkami H7 i ktoś wpałował do nich "chidy",
|
To chyba grubsza sprawa, bo wg. etykiet znamionowych, którą znajdują się na tych lampach jedna z nich jest na H7 a druga na żarnik D1S.
Wydaje mi się, że ktoś tu zrobił wielką rzeźbę bo soczewki są skrętne, ale wymienione odbłyśniki bo gniazda na żarówki są takie same, do tego te lampy mają porobione otwory pod wiązki przetwornic "hidów" i klejone są na "termogluta" - dla mnie są po prostu do wyrzucenia.
Cytat:
|
ustawienie w BCM i kopia w IPC "halogen headlights" powinno załatwić sprawę komunikatu usterki oświetlenia
|
Czyli ściągam dane z BCM zdmieniam typ lampy i zapisuje w BCM, a potem to samo w IPC?
Cytat:
|
chociaż na Twoim miejscu ja bym ratował te stare lampy wywalając przetwornicę i wkładając jakieś dobre żarówki H7
|
Próbowałem, ale te lampy mają soczewki przez które żarówki H7 bardzo słabo świecą.
Cytat:
|
te zaślepione żarówki wewnątrz to doświetlanie zakrętów w Smaxie, u Ciebie zaślepione bo masz w zderzaku to raz a dwa halogenowe reflektory nie miały doświetlania, a to w zderzaku nie działa z powodu opisanych błędów, za doświetlanie odpowiedzialny jest moduł HCM
wydaje mi się, że na tych halogenowych lampach nie uruchomisz w ogóle doświetlania zakrętów, chyba że galaxy ma jakoś inaczej niż smax
|
Czy w takim razie podczas doświetlania zapala się żarówka w reflektorze i zderzaku? Czy tylko w reflektorze, a może tylko zderzaku? Jak to powinno być w Galaxy?