View Single Post
Stary 13-02-2019, 22:31   #3
kjhzghjgaz
ford::amateur

Imię: pp
Model: mk I
Silnik: 1.8tddi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: skasować bład ładowania. Oszukać komputer/itp

Dziekuje za odpowiedz.
Cytat:
Napisał Gregi86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak zapytam z ciekawosci, mierzyles miernikiem ladowanie akumulatora od momentu uruchomienia silnika?
<facepalm>
Nie. Uwieżyłem tym łepkom z serwisu.

JAk mówie - to z pewnością ostatnia zima tego.... traktora.
Nie mam sił ani możliwości walki z tym.

Ale... on ma obecnie stary już akumulator, wiec jak postoi na mrozie z tydzien to juz potrzebuje prostownika.
Ale tak z dnia na dzien, czy w lecie - nigdy nie bylo problemu z zasilaniem/odpalaniem.

Cytat:
Czy jest wszystko ok do momentu zapalenia sie oontroli i rowniez z nia? Jesli jest ok to jest uszkodzony jeden z przewodow odpowiadajacy za kontrolke ( warto sprawdzic piny we wtyczce), jesli nie to pada regulator napiecia i uruchamia sie funkcja oszczedzania energii odlaczajac odbiorniki ( podgrzewanie szyby)

To wymaga grzebania w tym, a ja nie mam teraz mozliwosci sie tym zajac.
Nawet nie wiem jak te wiązki przebiegaja.

Gdyby byla opcja zmiany jakiegos parametru w kompie to by mi rozwiazalo sprawe. Zakladam, ze za miesiac ogrzewania szyby nie bede potrzebowal.

Ewentualnie - moze wystarczy na jakis pin komputera podać jakieś określone napięcie? Wtedy można by dopiąć coś z zewnątrz.

Chyba, ze ktos by chcial/mogl to tanio ogarnac w rejonie Warszawa Bemowo/Jelonki.
kjhzghjgaz jest offline   Odpowiedź z Cytatem