Odp: Dołożenie zamykania/otwierania klapy bagażnika z guzika
Witam Faktycznie temat trochę umarł Ja ze swojej strony z powodu braku czasu no i niestety niczego nie zrobiłem w temacie czyli klapa nadal nie jest elektryczna zakupiłem również siłowniki oraz sterownik ale w żaden sposób nie mogę znaleźć wioski do klapy bo wiadomo że tam jest i przycisk do otwieranie.
Nie zaglądałem również pod osłony na słupku jaka instalacja do chodzi na tył niestety to nie te czasy kiedy instalacja była Praktycznie taka sama W każdym aucie w każdej wersji tutaj nawet jeżeli nie ma jakiegoś dodatkowego przycisku to automatycznie już jest brak przewodów w wiązkach i kostkach co jest tragedią i dosyć uciążliwe aby to później po uzupełniać zgodnie z schematami których też nie łatwo zdobyć sam osobiście nie posiadam a więc na ogół prosty temat okazuje się dosyć skomplikowany Nie mam pojęcia jak to jest również z tym zamkiem ty napisałeś że kupiłeś inny w dociąganie a Zastanawiam się jaka jest różnica między zwykłym bo widziałem jak ta klapa się zamyka w innym aucie i ona po prostu pod koniec robi Club jak zwykła klapa i u mnie w aucie również przy zwykłej wersji Wystarczy lekko chlapnąć pod koniec i ona się zamyka więc czy niezbędne jest zamek z dociąganiem... chciałbym zrobić tą klapę bo bardzo często jest to uciążliwe jak zamykanie tak otwieranie kiedy jest brudna. Gdzie kupiłeś wiązkę do klapy?
Bump: Nie mówiąc również o tym Jaki sterownik powinien być bo okazuje się że jest kilka rodzajów i nie wiadomo właściwie który powinien być poza tym jak on jest podłączony w instalacji auta No i oczywiście musi być w programowane w komputer główny samochodu Pomijam już fakt dodatkowych czujników przed przytrzaśnięciem rąk na klapie bo te czujniki myślę że można by jakoś zablokować jakbyś miał jakieś informacje większe to napisz chętnie coś wspólnie po kombinujemy
Bump: Czy ty jak kupiłeś te siłowniki to są one aż tak różne od siebie bo ja mam takie wrażenie niby kupiłem komplet ale tak jakby w dwóch innych aut jeden jest dłuższy i grubszy ma trochę inne mocowanie trochę tego nie rozumie czy u ciebie też tak jest jakie masz te siłowniki bo wiadomo że jeden jest z wtyczką kablem a drugi bez niczego
|