Temat: [S-MAX 2006-2015] Woda w bagażniku
View Single Post
Stary 14-02-2019, 10:39   #96
lukast
ford::advanced

Model: Ford S-Max
Silnik: był 2.0 TDCI 163 Km, jest 2.5 FHEV 190km
Rocznik: był 2014, jest 2022
Domyślnie Odp: Woda w bagażniku

Cytat:
Napisał BobMF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie obawiaj się, jeśli nie są sparciałe to spokojnie możesz je wyginać, są trwałe.
Trzeba wyjąć, najlepiej ścisnąć na dłuższych bokach i dookoła poodczepiać z rowka.
Trzeba dobrze oczyścić rowek w gumce bo tam lubi tam siedzieć błotko.
Można spokojnie odciągnąć aby było wygodnie, ale w granicach rozsądku.
No właśnie wczoraj się za to wziąłem i niestety ten plastik przy wyciąganiu lekko mi pękł (jego rant bo za niego ciągnąłem) - musiałem go kleić kropelką i czekać aż mocno złapie, ale udało się. Oczyściłem gumkę dokładnie + potem na nowo wkleiłem ją na silikon + na końcu jeszcze wokół gumki dokładnie silikonem uszczelniłem - teraz nie ma szans by tamtędy coś w najbliższym czasie wpadło. Pewnie za jakiś czas operację trzeba będzie powtórzyć. Silikon bezbarwny neutralny.

Dodatkowo zająłem się też mocowaniami belek dachowych - wyczyściłem dokładnie i tam były takie plastikowe "zaślepki" - jakby śrubki w otworach mocowań - ale luźne i pod nie bez problemu woda leciała - narazie wkleiłem je na nowo na silikon + oblepiłem całe z zewnątrz silikonem by woda tam nie leciała. Bo to też tamtędy mogło chyba lecieć.

Będę teraz obserwował czy coś pomogło, bo trzeci trop to że leci u mnie gdzieś przez lampy...
lukast jest offline   Odpowiedź z Cytatem