View Single Post
Stary 14-02-2019, 12:07   #8
citrovit
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
Domyślnie Odp: Przegląd po 60 000 km na gwarancji

Szanowny kolego sztux.Zastanów się czy warto cudować ze swoim olejem,filtrami itp.To stać cię było na zakup nowego auta,a już na przegląd raz w roku zabrakło kasiory.Pomyśl.Jeśli zrobisz taki przegląd na swoich częściach i oleju i dojdzie do awarii silnika lub turbiny będziesz miał na tyle kasy,żeby to naprawić,albo wynająć adwokata który poprowadzi sprawę w sądzie z serwisem.Bo ja na miejscu serwisu powiedziałbym,że winą tej awarii są olej lub filtry dostarczone przez klienta.Zapewne oczywiście wymienią,ale nie wezmą odpowiedialności za wady w przyszłości.Tak więc oszczędność mała a ile potem kłopotu.Wezmy np olej - niby opakowanie oryginalne niby nie otwierane ale serwis niewie i nie wezmie odpowiedzialności co jest w środku.
Kolego jesteś z Norwegii i zapewne tam pracujesz i naprawdę po zakupie nowego auta nie zostało ci coś ok 2500 zł to coś pewnie ok 1300 koron ,żeby mieć święty spokój.I to jest też tekst do naszych polskich JANUSZUF opamiętajcie się albo kupcie sobie autka na które was stać wymieniać olej.OK wiem wsadziłem kij w mrowisko ale czytałem te wypociny i ........brak słów.U większości to jest przegląd raz powtórzę RAZ w roku,a ja jestem na takim przeglądzie co 2 miesiące i autko czuję się dobrze.Pozdrawiam.
citrovit jest offline   Odpowiedź z Cytatem