Cytat:
|
A może chodzi po prostu o to, że ktoś nie chce lać Castrola tylko na przykład Millersa albo Motula...? Ja nie uznaję Castrola, leje od lat Motula w każdym aucie, zmieniam olej co 10-15tys km - dlaczego mam być zmuszany do wymiany na olej, który w mojej ocenie pomimo spełnionych norma nie jest najlepszym wyborem ?
|
Oczywiście z całym szacunkiem do twojego wyboru ,ale ewentualna awaria może nie być przyczyną użytego oleju ale np.zmeczenia lub wady materiału.I jak przekonasz serwis i producenta,że to co sie stało to nie jest wina oleju przyniesionego przez ciebie.Ja serwisuję autko tak jak instrukcja mówi co 30 tyś km olej Castrol przeglad raz mały raz duży wymiana płynu hamulcowego,wymianę rozrządu i to wszystko w serwisie i jakby co nie mogą mi powiedzieć ,że przyczyną ewentualnej awarii były nieodpowiednie materiały użyte podczas przegladu.Bo to ich materiały i płyny.A założe się,że taka będzie pierwsza odpowiedz serwisu i oczywiście producenta,bo jak auto jest na gwarancji to odpowiada za sprawność producent.