Temat: [Focus 2014-2018] ST-line - zawieszenie i silniki
View Single Post
Stary 14-02-2019, 18:37   #18
Waldemarros
ford::average

Imię: Waldi
Model: Ford Edge Sport
Silnik: 2.7 EB @ 320 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: ST-line - zawieszenie i silniki

hahaha miałem podobną sytuację bo szukałem Peugeota 208 GTi (nawet już zamówiłem, ale coś na moje szczęście poszło nie tak i inny dealer zabrał mój egzemplarz ze stoku), później chciałem Clio Sport, ale czas oczekiwania 3 miesiące, a więc padło na Fiestę ST200. Gdy okazało się, że nie ma w takim kolorze jak bym chciał, a na inny trzeba będzie czekać aż wyprodukują, dealer pokazał mi Focusa St-line w kolorze czarnym - stał na parkingu za salonem, lekko przykurzony, ale gdy go zobaczyłem uznałem, że to jest to. Krótka jazda testowa innym Focusem z silnikiem 1.5EB w wersji 150KM i słówko od sprzedawcy, że nie warto kupować wersji 182 KM bo to jest ten sam silnik, były dopełnieniem mojej decyzji.
Z perspektywy czasu, mocowo i momentowo mam to co w Fieście ST/Clio Sport/208 GTi, w przyśpieszeniu 1,4 sekundy do 100 km/h wolniej, ale za to dużo więcej komfortu i miejsca na bagaże. Ogólnie choć przypadkiem, to jestem szczęśliwym posiadaczem Focusa.

Co do informacji Edmuna to faktycznie w 1.5 EB nie ma boosta. Amory napewno są takie same w ST-line jak w innych wersjach z wyjątkiem ST i RS, a jakby ktoś chciał to mam komplet sprężyn od swojej bryki, po wymianie na Eibach Pro Kit (przebieg coś koło 20 kkm jak pamiętam, ale można sprawdzić, bo wymianę robiłem w ASO i na fakturze jest przebieg).
Waldemarros jest offline   Odpowiedź z Cytatem