View Single Post
Stary 15-02-2019, 10:48   #27
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: kredyt czy lising

Cytat:
Napisał mskgs Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym samochody cholernie drożeją, bo skoro ludzie i tak biorą kredyty to "co mi tam".
Osoby prywatne kupują margines całej sprzedaży w Polsce. Podobnie jak sprzedaż w PL to margines całej Europy, chociaż mieścimy się w EU20.

Biorący na firmę w leasing dopłacają maks kilkanaście, a realnie najczęściej kilka procent. A i tak na koniec są sporo do przodu. Pominę nawet odliczenie 50% VAT.
@latar za 80koła to nie jest jednak goły Focus, bo tyle kosztuje Titanium lub ST-line. Golas to jednak Trend za 64k. I zazwyczaj nie jest to ostateczna cena.
W tych 115k to masz całkowity koszt posiadania auta jednocześnie zaczynając od zera, a często ktoś ma już auto, które sprzedaje, więc bierze mniejszy kredyt. Wtedy i nawet rata 600 jest realna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wyliczenia kredytu brałeś jak dla zwykłego gotówkowego (u mnie w banku wychodzi taniej). Nie wiem tego, ale może kredyt z FCE bank będzie tańszy.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem