Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie końcówki wydechu do Titanium S ?
View Single Post
Stary 18-02-2019, 11:20   #272
CasualLounge
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jakie końcówki wydechu do Titanium S ?

Zamieszczam podgląd efektu pracy przy zastosowaniu Buzzera 120x80. Nie dla pochwalenia się, a z prośbą o doradzenie, ponieważ wg mnie do poprawy są:

- końcówka skierowana jest go górze - taki kierunek nadaje tłumik właściwy, w 2.0 TDCI koledzy mają znowu problem ze zbytnim przyleganiem końcówki do zderzaka (dla wypoziomowana końcówki będzie trzeba giąć rurę tłumika), a przy tym zauważałem też że w końcówce gromadzi się piasek i stoi woda
- końcówka chyba wystaje o te 5mm za dużo
- ktoś tu doradzał, że idealna śr to 57mm - otóż nie! w 2.0 B odpowiednia śr to 55mm, z tego powodu u mnie trzeba było zastosować obcą rurę-przejściówkę

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

CasualLounge jest offline   Odpowiedź z Cytatem