Temat: [Focus 2004-2008] Szalejący tylny lewy kierunkowskaz
View Single Post
Stary 18-02-2019, 18:13   #1
Hiroszimo
ford::amateur

Imię: Mikoaj
Model: Focus MK2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
Lightbulb Szalejący tylny lewy kierunkowskaz

Cześć wszystkim!

Problem wydawał mi się z pozoru błahy i myślałem, że zwykłe przeczyszczenie zaśniedziałych styków zrobi robotę. Nie zrobiło...

Wszystko przedstawia się w taki sposób:

Akcja dzieje się z tyłu samochodu;

Ford Focus Mk2 1.8 TDCI
rocznik 2006

1. Po przekręceniu włącznika świateł na pozycję świateł mijania, zauważalne jest słabsze świecenie lewego tylnego światła pozycyjnego,

2. Prawy kierunkowskaz tylny działa prawidłowo; nie powoduje dodatkowych bonusów, które oferuje w swoim pakiecie lewy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,

3. Cyrki zaczynają się w momencie włączenia lewego i tutaj jest to kilka rzeczy: standardowa dyskoteka w postaci migania naprzemiennie kierunkowskazu i światła pozycyjnego + miganie naprzemienne żarówek oświetlania tablicy rejestracyjnej (sic!). Sprawa jest o tyle zabawna, że w nocy to wygląda przekomicznie, ponieważ zapala się to w konfiguracji lewy kierunkowskaz_prawa żarówka tablicy_lewe światło pozycyjne_lewa żarówka tablic.

4. Dodatkowo błąd ten często powoduje pojawienie się komunikatu o otwartym bagażniku (oczywiście jest on zamknięty). Komunikat ten występuje czasami podczas hamowania. Wszystko to pojawiło się z pewnością w tym samym momencie i musi być ze sobą w jakiś sposób powiązane,

5. Cała akcja powtarza się w momencie włączenia awaryjnych i również tylko z lewej strony występuje problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .

To co już zrobiłem:
-wymieniłem wszystkie żarówki pierw na dobrej klasy, a później na fabryczne,
-przeczyścić zaśniedziałe styki i kostki,
-masa i bezpieczniki są okay.

Znalazłem tylko jeden podobny temat na forum sprzed kilku lat i to jeszcze niezamknięty bez wskazanego rozwiązania.

Pozdrawiam was wszystkich, może coś zdziałamy. Najwyżej jakiś elektryk samochodowy sobie trochę dorobi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Hiroszimo ; 18-02-2019 o 20:58
Hiroszimo jest offline   Odpowiedź z Cytatem