8Nie rozumiem tej dyskusji, bo każdy będzie chwalić co innego i bedzie tyle opini co producentów olejów.
Sam leje Castrol juz w którymś tam z kolei aucie, fakt w skodzie superb 1.9 robilem wałek rozrządu ale to przy 440tys przebiegu wiec to w tych silnikach norma, nie wiem czy jak bym używał innego oleju to by było inaczej, do Smaxa leje formułę tak jak to robili moi poprzednicy w serwisie i mam 240tys turbina od nowości, wycieków brak, silnik dobrze pracuje wiec leje dalej.. Więcej w firmie uzyskujemy ciężarówki na Castrolu, najstarsza 1.450 tyś. Km, od zmiany do zmiany 2x4l dolewki oczywiscie nie będę go zachwalal bo tez użytkowałem inne oleje i na każdym inaczej silnik pracowal, więc uważam że sa tez lepsze oleje, ale nie należy tez skreslac Castrola
Jedyna wypowiedź jest bardzo nie na miejscu kolego
@
elvis52
mówiąca o kupnie auta po koledze który jezdzi na formule/castrolu, skoro dla Ciebie ten olej jest nie odpowiedni co zreszta większość producentów stosuje go od nowości to chyba tylko pozostaje Ci kupić nowe auto i zaraz zmienic na taki jaki uważasz za stosowny