Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 24-02-2019, 11:30   #33
bernikrk
ford::beginner

Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.0 Ecoboost 100km
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał focusik09 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z belką też się fajnie jeździ. Dziś przy przebiegu 2800 kilometrów wyświetlał mi się komunikat:
DPF osiągnął limit.... (coś tam) Jedź teraz aby oczyścić.
Szkoda że nie zrobiłem niestety zdjęcia, tylko potwierdziłem ok. Przejechałem około 30 kilometrów i już się nie pojawił. Dziwne że pisało DPF, a nie GPF które są w silnikach benzynowych. Coś czuję że będą jajka z tym filtrem bo na te 2800 kilometrów to tylko 1600 było zrobione po mieście, 1200 to była autostrada

Ps dodaje foto
Hej u mnie było gorzej bo ten komunikat pojawił się już po 500km, głównie jeźdżę po mieście na krótkich odcinkach. Często jak wdepnę mu więcej gazu znów się pojawia, po trasie ok 5-10 km ciągłej jazdy komunikat znika. Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat bardziej? W salonie powiedzieli mi że 'pewnie pan krótko jeździ i nie rozgrzewa silnika', pierwsze jest może prawdą ale drugie już nie bo silnik rozgrzeje. Może to jakaś usterka fabryczna bo trochę mi się to nie podoba.

Drugi komunikat to podczas mocnego przyspieszenia jest dość głośny komunikat z migającym tłem na czerwono "aby aktywować poduszkę powietrzną pasażera naciśnik OK"

Ford Focus 2018 1.0 Ecoboost 100km benzynka hatchback
bernikrk jest offline   Odpowiedź z Cytatem