Odp: Obroty przyzmianie biegów i usterki
A teraz o usterkach...
Przejechałam się na A2 ponad 200km z prędkością 120-140, czasem 150 km/h (bieg 5). W okolicach Wiskitek - gwizd spod maski (trwał ok. 3-5 minut, dźwięk podobny do gwizdka z czajnika, w którym właśnie zagotowała się woda). Potem cisza. W drodze powrotnej - z tyłu zaczęło się od dźwięku jaki wydaje świerszcz, przeszło w dźwięk jaki wydają szklanki, które o siebie obijają się, a potem przeciągły gwizd na cały samochód. Nie był to gwizd powietrza, bo zwolniłam do 110 km/h, a nawet do 100 i otworzyłam okno - było słychać gwizd. Możliwe, że to hamulce lub wahacze. Jednak czemu słychać też spod maski? Potem przestało. Kiedy znów przyśpieszyłam, słychać było spod maski jakby piski i ocieranie się. Możliwe, że to pasek klinowy. Nie pojawiły się żadne komunikaty na ekranie. No cóż ja na tym nie znam się. Auto już jest u mechanika. Ciekawe, czy problem zniknie. Poza tym samochodem świetnie jedzie się na trasie, wręcz płynie. W mieście gdzie korek, pogania korkiem to jeden wielki koszmar. Ważne, że dzięki udzielonym tu wskazówkom już szybciej ruszam spod świateł.
|