Temat: [Kuga 2013-2020] Jaki olej do 2.0 TDCI DW10F
View Single Post
Stary 26-02-2019, 19:46   #27
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
Domyślnie Odp: Jaki olej do 2.0 TDCI DW10F

Cytat:
Napisał Wacman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kopson zgadza się najważniejsza jest wymiana na czas! Też sporo lat jeździłem na castrolu i nic się nie stało, podobnie jest z jedzeniem: możesz się niezdrowo odżywiać i też będziesz żyłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Widzę, że bronisz też tego oleju, więc podaj chociaż jakieś porównanie do innej marki, że akurat w czymś ten olej jest lepszy?
Też wcześniej dziwiły mnie wpisy w necie na ten temat aż sam w końcu trochę poeksperymentowałem i widzę różnice, przekonałem się i zdania nie zmienięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ani nie krytykuję, ani nie bronię Castrola, bo nie mam takiej potrzeby. Nie jestem jego producentem, sprzedawcą ani przedstawicielem handlowym. I nie zamierzam wpływać na Twoje zdanie.
Olej jak olej. W mojej ocenie nie widzę różnicy i nie jest on ani lepszy, ani gorszy od innych. Tak jak z paliwem. Jedni wolą Orlen, inni BP, a jeszcze inni tankują na Shellu, bo myślą, że jest lepszy od tamtych. Tylko nie wiedzą, że wszystkie te paliwa to jest to samo.
Nawiązałeś do jedzenia, więc jeszcze jedno napiszę, cytując częściowo kolegę @aprox99 : gdyby kierowcy bardziej przejmowali się tym, co jedzą (i piją) zamiast głupimi olejami silnikowymi w samochodach, które za chwilę sprzedadzą, to żyliby zdrowiej i dłużej. Ja właśnie tak robię i - wzorem Ciebie - również zdania nie zmienię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem