Temat: [Focus 1998-2004] 1.8 16v zetec - instalacja LPG
View Single Post
Stary 27-02-2019, 11:12   #4
hardbass
ford::amateur

Imię: Jakub
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 16v zetec
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Focus mk 1, 18. 16v zetec - instalacja LPG

Cytat:
Napisał jarhel74 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ad.3 - z lubryfikacją daj sobie spokój, tym bardziej podciśnieniową. Tylko zasyfi Ci kolektor.
Zawory trzeba regulować- albo szklanki (drogo i kłopotliwie), albo płytki (można to zrobić tanim kosztem). Jaka jest regulacja u Ciebie, nie wiem.
Dla spokoju sumienia , przed montażem sprawdź luzy, ale przy 200kkm nie powinno być problemu.
A z porcelany to się robi talerze, a nie silniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podobno po 98 roku te silniki miały mechaniczną regulację płytkami, chociaż tez Ci nie powiem, bo nie mam najmniejszego pojęcia. Najrozsądniejszym rozwiązaniem, nawet dla samej wiedzy byłoby sprawdzenie tego u mechanika. Dużo się naczytałem o problemach tych silników pod wpływem gazu i cały czas się waham Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edit: mój jest z kwietnia 1999 roku
hardbass jest offline   Odpowiedź z Cytatem