View Single Post
Stary 04-03-2019, 13:41   #1
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Full Led vs Adaptive Led

Cześć!
Mam pytanie do osób które zakupiły i użytkują nowego focusa z Adaptive Led. Mam świadomość tego że te światła są rewelacyjne i oświetlają wszystko jak w dzień, ale kilkukrotnie oglądnąłem film o tych światłach

https://www.youtube.com/watch?v=uD4J-31EfBU&t=476s

i nasuwa mi się jedno, podstawowe pytanie. Czy Wam, tak samo jak gościowi na filmie inne samochody z naprzeciwka też cały czas blindują?
Facet twierdzi że poza zabudowanym światła te praktycznie cały czas są w pozycji świateł drogowych i tylko wycinają nadjeżdżające pojazdy. Na światła mijania automat zmienia głównie w zabudowanym, lub jak ilość samochodów się znacząco zwiększa.
Jeżeli tak faktycznie jest, to wcale nie dziwię się że ludzie blindują! Przecież jadąc naprzeciwko i widząc samochód z taką łuną światła będą świecić długimi, mimo że w praktyce nie powinni być oślepiani (bo są "wycięci").
W moim firmowym mondeo Ledy świecą inaczej, częściej zmienia na mijania, chyba są mniej "skomplikowane" jak w focusie.
Nie chcę "przedobrzyć" z zamówieniem tej opcji i później pluć sobie w brodę. Na drugim filmie widziałem że gość też chwali zwykłe full Led, oczywiście nie mają podejścia do adaptive, ale biedy też nie ma.
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem