View Single Post
Stary 04-03-2019, 14:02   #7
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
Domyślnie Odp: Zakup Focusa czy C-Maxa?

Cytat:
Napisał ołowiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oba pochodzą z Niemiec. A ten z 2. to już stricte handlarz.
Zgadza się, że pochodzą z Niemiec, jak większość używanych aut zresztą. Ale po czym twierdzisz, że ten 2 na pewno jest od handlarza?

Bump:
Cytat:
Napisał przemow15 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@kopson
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Czy ten z 5 linka nie wydaje Ci się za czysty silnik? myty?
Ogólnie to wizualnie bardzo mi się podoba ten 2.0 z linka nr 5.
Czy byłaby duża różnica w spalaniu pomiędzy 1.6 a 2.0?
Mówisz, że bardziej awaryjny 1.6? Typowe usterki?
Z tych C-Maxów nic nie jest warte zachodu?
Być może ten 5 faktycznie miał myty silnik. Nie musi to nic złego oznaczać, ale trzeba by na to zwrócić uwagę. Bardziej mnie zastanawia, co się stało z jego osłoną silnika (maskownicą), tzn. dlaczego jej nie ma?
Kiedyś miałem Focusa z 2.0 dieslem. Silnik i osprzęt ogólnie trwały (poza DPFem), ale spalanie w ruchu mieszanym to ok.8 litrów (zimą więcej) i to przy dość spokojnej jeździe. 1.6 myślę, że będzie palił mniej. W 1.6 jest większa szansa, że trafisz na fabryczną wersję bez DPF. O typowych usterkach poczytaj sobie w artykułach poniżej.
W Focusie i C-Maxie trzeba uważać na korozję.

https://www.motofakty.pl/artykul/uzywany-ford-focus-ii-na-co-zwrocic-uwage-przy-zakupie-2str.html

https://www.auto-swiat.pl/uzywane/focus-ii-na-polskich-drogach/0x3l9v3

Bump:
Cytat:
Napisał przemow15 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tych C-Maxów nic nie jest warte zachodu?
C-Max z 3 linka to na pewno handlarz (w swoich ogłoszeniach ma kilka innych aut) i gdy pisze, że "auto bez wkładu finansowego" to ja z góry mu nie wierzę.

W przypadku tego z 2 linka jest trochę podobnie z opisem, ale to już chyba oferta prywatna więc na plus. Wizualnie nieźle ale trzeba by o wszystko dopytać i sprawdzić, bo ogłoszenie jest krótkie. Brak konkretów. No i nie wiadomo, jaki ma w końcu przebieg: 200 tys. czy 260? Są dwie różne wartości w ogłoszeniu
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem