No nie wiem czytałem kiedyś że któremuś z Panów obsunęły się ciężarki od wyważania opon ja nie zauważyłem tam nic takiego. Napompowałem 3 dni temu koła z 2.3 bara do 2.5 ale chyba to nie jest powodem spuściłem znów do 2.3 i nic sie nie zmieniło... hmmm a czy łożysko, wątpie bo tak jak Pan wyżej napisał gdy się kończy to wraz ze wzrostem prędkości nasila sie szum/bicie i ustaje przy zmniejszeniu prędkości. Może ten przegub ale czy ja wiem przy minimalnym ledwo odczuwalnym luzie ręką mogło by się tak stać. Jestem bezsilny a największą obawą jest oddać do mechanika w tych czasach Panowie pewnie wiecie jak to jest on stwierdzi zrobi 5 różnych rzeczy a to i tak nie będzie to
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo o mechanika trudno teraz. A może coś z maglownica lub drążkiem kierowniczym, ale to tylko przy skręcie w lewo jak pisalem i to naprawdę delikatnym odczuwalne nawet na 1 pasie ruchu przy mocniejszym skręcie nie słychać