Odp: Wymiana kompletnego silnika 1,5 ecoboost
A to jest inna sprawa, bo jak wymieniałeś olej co 25-30 tyś (zresztą tak podaje producent) to nie dziwię się że powstały luzy na tłokach. Akurat tego nie popieram i nigdy nie przekraczam 15 tyś na oleju w żadnym samochodzie. Oczywiście moje przebiegi roczne są znacznie mniejsze i nie jeżdżę zawodowo, ale nie wierzę w oleje Long Life. I nigdy bym nie kupił EB do takiej jazdy. Skąd pomysł na taki silnik do takich przebiegów rocznych? Oczywiście nikt tego nie zabrania i każdy może mieć kaprys jazdy benzyną, ale czy diesel nie jest bardziej stworzony do takiej jazdy? Co nie zmienia faktu że silnik jednak padł przez przegrzanie i głupi czujnik poziomu płynu mógł tutaj wszystko zmienić. Mi chodzi przede wszystkim o to, że samochody średnio co 2 lata drożeją, A księgowi przy każdym lifcie czy zmianie modelu odejmują kolejne elementy, ich zdaniem zbędne. Niewątpliwie działa tutaj słynna zasada "celowego postarzania produktu" stosowana już chyba przez wszystkich. Sam silnik nie jest zły i gdyby nie normy narzucone przez ekoterrorystow, wyścigi producentów samochodów "kto da więcej" przy przegladach plus kastracja narzucona przez oszczędności to jezdzilbyś do dzisiaj.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
|