Odp: 1.6 przytyka się silnik
Byłem ostatnio w ASO u siebie w Bielsku-Białej i przy okazji 2go przeglądu technicznego chciałem załatwić sprawę z naszym przytykaniem silnika. Wcześniej już byłem z tą sprawą i została dograna jakaś "nakładka" na soft PCMu - ale niestety usterka dalej występowała.
Przy 2gim przeglądzie mechanicy poprosili mnie o zostawienie u nich auta na noc aby rano silnik był całkowicie zimny i aby technicy mogli zrobić dokładnie to co opisałem w papierach gdy usterka występowała. Następnego dnia popołudniu zadzwonili do mnie z informacją, że samochód przeszedł diagnozę, usterka WYSTĄPIŁA, kodów komputer nie wywalił (co ich zdziwiło) i po konsultacji z Warszawką wymieniają sondę lambda. Nie wiem czy to moje szczęście, że im wystąpiła usterka, ale jak narazie po wymianie części i ponownym wgraniu softu nic się nie dzieje i autko śmiga! (Może to moje jakieś subiektywne odczucia, ale jest trochę żwawsze - tak mi się wydaje)
Także panowie z ASO w Bielsku-Białej jeśli to czytacie - póki co jest ok i dzięki za rozwiązanie problemu
|