Poza obserwacją wskaźnika, temperaturę kontroluję chińskim najtańszym modułem OBD II na bluetooth
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oraz bezpłatną aplikacją na telefon typu OBD doktor. zakładka odnosząca się do jakiejkolwiek temperatury jest tylko jedna w bezpłatnej wersji programu i nazywa się jakoś coolant temperature. Pomimo że wyposażenie pomiarowe używam tandetne, to uważam że taki podstawowy parametr odczytuje prawidłowo tym bardziej że wskaźnik na liczniku zachowuje się adekwatnie do wskazań z aplikacji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w sieci jest dosłownie mnóstwo poruszonych problemów dotyczących temperatury w tym silniku i większość uważa że to norma, ale są wyjątki gdzie się dogrzewa prawidłowo. Takie przpadki wprowadzają mnie w zakłopotanie i nie wiem czy ryzykować wymiana termostatu z czujnikiem która może nie przynieść skutku.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przypominam że jak jest ciepło (min 18 stopni) na dworze, silnik dochodzi do tych około 83-85 stopni zachowując prawie idealna stabilizację lub nieznacząco się wahając.