Temat: [Focus 2014-2018] Wymiana kompletnego silnika 1,5 ecoboost
View Single Post
Stary 11-03-2019, 12:19   #78
grundi_bdg
ford::advanced

Imię: Arek
Model: Ford Connect 25/BMW M2 25/VW Caddy 25
Silnik: 2,0 TDi 122 KM/2,0 300KM/2,0 122KM
Rocznik: 2025/2025/2025
Domyślnie Odp: Wymiana kompletnego silnika 1,5 ecoboost

Cytat:
Napisał 7gsi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czegoś tu nie rozumiem.
przecież silnik nie jest rozebrany - zdjęli tylko czapke.
przed tą rozbiórką zrobił ktoś pomiar cisnienia sprężania?
Nie mam pojęcia, robiło to ASO, ( pracownik serwisu nie oddzwonił do mnie pomimo dwóch próśb)

Cytat:
Napisał 7gsi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz to trzeba rozebrać w drobny mak, blok, tłoki, wał korbowy, głowicę - zawieźć na porządną szlifiernię, gdzie konkretnym sprzętem sie sprawdza, co to jest jeszcze warte. I dopiero wtedy stawia się diagnozę, bo to, że na tłokach jest trochę nagaru, to całkowicie normalna sprawa.
będę miał na to bardzo dużo czasu bo jutro ma być zamontowane nowe kompletne serduszko

Cytat:
swoja drogą, parę spuchniętych z przegrania i zatartych silników już widziałem, no moje oko po zdjęciach - ten na taki nie wygląda...
ten w ogóle nie wygląda na uszkodzony... a D**a boli .... dałem się*przez pośpiech i brak elementarnej wiedzy zrobić jak mały chłopiec....

Ostatnio edytowane przez arturek ; 16-03-2019 o 17:39
grundi_bdg jest offline   Odpowiedź z Cytatem