Temat: [Focus 2014-2018] Akcja serwisowa - sprzęgło 18S07
View Single Post
Stary 11-03-2019, 13:47   #358
b3zel
ford::average

Model: Ford Focus Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Akcja serwisowa - sprzęgło 18S07

Jestem świeżo po akcji serwisowej ze sprzęgłem. Wyszło mi to na okresowym przeglądzie w serwisie. Pan stwierdził że mam akcję serwisową do wykonania ze sprzęgłem. W myślach pomyślałem że pewnie mój soft na wersję 182km pójdzie się... na spacer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Auto na gwarancji to nie powiem mu że nie chcę tej akcji, pewnie nawet bym nie miał nic do gadania jeśli chcę gwarancję utrzymać. Moje pierwsze spostrzeżenia to twardo działający pedał gazu, ale po kilku dziesiątych depnięciach do podłogi zaczął chodzić normalnie jak przedtem. Co najważniejsze czuć różnicę przy ruszaniu!!!! Auto teraz nie szarpie przy jedynce i przy dwójce. Jeździ się zdecydowanie lepiej. Depnąłem mu kilka razy tak do ponad 200 idzie tak jak przedtem. Nie zauważyłem spadku mocy. Podpiąłem OBD i co się okazało że soft jest zmieniony ale z F1F1-14C204-ELB zastąpiony na F1F1-14C204-ELD czyli jest to dalej soft na 182 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wychodzi na to że nie zmienili całkowicie wersji na 150km. Nie wiem jak oni to robili czy to tylko aktualizacja czy wrzucili nowy soft, zczytując poprzedni z auta a nie z VINu. Jestem zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. wybiorę się jeszcze w wolnej chwili na hamownie i zobaczymy

Ostatnio edytowane przez b3zel ; 11-03-2019 o 13:51
b3zel jest offline   Odpowiedź z Cytatem