Temat: [Ogólne] Chiptuning 1,5 Ecoboost
View Single Post
Stary 12-03-2019, 19:45   #1306
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Chiptuning 1,5 Ecoboost

Cytat:
Napisał galloper Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedź nie jest jednoznaczna. 90% niewielkiego przebiegu (ok. 11k km rok) robi żona po okolicy miejskiej. Jakby miała diesel to bym już pewnie 100 razy musiałby DPF wypalać/czyścić. Dlatego decyzja była na benzynę. Dla mnie tak wysokie spalanie to porażka. Przypomnę, że według specyfikacji miasto to 8,5l jeśli dobrze pamiętam. Przyjmuję dodatkowe 20-25% bez problemu ale nie 60%!! Czuje się oszukany przez Ford i na 95% sprzedam ten samochód po zakończeniu gwarancji za 2 lata. I niestety następnym już nie będzie Ford. Oczywiście będzie brakowało mi przestronności i jeszcze kilku rzeczy. Na chwilę obecną jakbym miał wybierać następcę to Peugeot 5008 lub Seat Tarraco/Skoda Kodiaq.
Jak miałem chwilę słabości to w skodzie wziąłem na test karoqa 1.5 tsi. Przy baaardzo spokojnej jeździe w mieście wciągał dychę. Przy normalnej 12. Oddałem go po weekendzie i pytam znajomego że skody, co tak dużo? Przecież na wakacjach miałem leona z tym silnikiem i 7l w mieszanej to gorna granica. A on mówi że i tak mi niedużo spalił bo jego żona ma takiego prywatnie i z 16 w mieście nie schodzi... ciekawe ile pali kodiaq z tym silnikiem w mieście...

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem