View Single Post
Stary 14-03-2019, 22:23   #1551
BrunoJ
ford::advanced

Model: LDR110
Silnik: 2.2 TDCI 122KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Modyfikacje Converse+ by Orion512

No właśnie przy +/-3 jest potencjalnie mniej bezpiecznie niż przy -10, ponieważ warunki są niestabilne i mogą kierowcę zaskoczyć. I tutaj widzę sens ikonki ostrzegawczej. Przy -10 to nie potrzebuję żeby mnie auto ostrzegało, warunki są stabilne, ikonka ostrzegawcza jest zbędna, niebieska - jak znaki - już czysto informacyjnie, dla bajeru. I akurat w przypadku temperatury, to zaraz obok, na tym samym ekranie, mam termometr, który pokazuje dość dokładnie temperaturę zewnętrzną.

Rozumiem chęć zapełnienia ekranu informacjami wszelakimi. Ale akurat ta konkretna ikonka naprawdę bywa użyteczna i stanowczo powinna zainteresować kierowcę.
jadą przy stałym mrozie -5-6st, chciałbym żeby mi sie ikonka zmieniła z niebieskiej na żółtą przy -3, żeby właśnie zwrócic moją uwagę, że za chwile moge mieć na drodze podmarznięte kałuże. Jak się zmieni przy 0 czy +1, to juz "afterbirds" może być (po ptokach). A jadąc wieczorem krętą drogą w górach niekoniecznie śledzę nonstop temperaturę na termometrze.

To może w opcjach zrobić możliwość ustawienia granicy zmiany koloru wg preferencji użytkownika? Jak bajerzyć wyświetlacz, to na całego, byłaby pełna profeska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BrunoJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem