Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 18-03-2019, 13:15   #66
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: 1.0/1.5 EcoBoost A8

Oki, czyli rozumiem że większość bolączek dotyczy silnika diesla. Ja dlatego po 20 latach też powiedziałem dieslowi NIE i zamówiłem benzynkę. Jeżeli jakość focusa będzie co najmniej taka jak nowej fiesty, to reszta mnie nie zraża. Wiem jak wygląda jakość Forda, wiem że jest daleka od ideału, ale nowa fiesta wykonana jest na naprawdę wysokim poziomie.
Co do Twojego wpisu: "- brzęczą jakieś plastiki tak jakby pod kokpitem za radiem ma to miejsce na zimno i przy pewnych obrotach silnika drgania jakie wywołuje diesel pewnie też nie są bez znaczenia, po rozgrzaniu się to uspokaja, nie idzie tego zlokalizować a kokpitu nie mam zamiaru demontować bo po montażu pewnie by się odezwały nowe dzwięki - wku....... a mnie to brzęczenie okrutnie "
to myślę że mam dobrą wiadomość dla Ciebie, bo akurat jechałem demówką focusa w dieslu i też to strasznie brzęczało. Zapytałem handlowca o co kamon, on powiedział że sprawa jest znana, to jest jakiś moduł montowany pod deską i że jest on za blisko grodziówki. Jest na to akcja serwisowa. Będę dzisiaj w ASO to dopytam o to dokładnie.
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem