Temat: [Focus 2014-2018] Wymiana kompletnego silnika 1,5 ecoboost
View Single Post
Stary 18-03-2019, 16:28   #105
grundi_bdg
ford::advanced

Imię: Arek
Model: Ford Connect 25/BMW M2 25/VW Caddy 25
Silnik: 2,0 TDi 122 KM/2,0 300KM/2,0 122KM
Rocznik: 2025/2025/2025
Domyślnie Odp: Wymiana kompletnego silnika 1,5 ecoboost

Cytat:
Napisał Bartuś01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli co ? Mozna przypuszczać ze ten zły i nie dobry 1.5 EB wcale nie rozpadł sie jak plastikowa zabawka po 230 tyś kilometrów tylko po prostu ktoś zle zdiagnozował inna awarie ? Teraz juz po ptakach ale swietnie bylo by jakby ktoś to rozebrał i zwymiarował tuleje w bloku tłoki, zobaczył panewki popatrzył na wałek rozrządu itd. Mielibyśmy obraz zużycia tego silnika po 230 tyś
Drogi włascicielu jesli uda Ci sie zrobić jakieś zdjęcia swojego "starego" silnika to cyknij np. Fotki gładzi cylindrów (moze będą jeszcze ślady honowania) sprawdz paznokciem czy jest rant na tulei cykni fote wałków, jak sie mają krzywki było by super...
Spotkałem sie z 3 Ecoboostami które mają ponad 300tyś przebiegu. Śmię twierdzić ze ten był jeszcze w dobrej kondycji .
Przykro mi ze spotkała Cie tak niemiła sytuacja ...

Część takich fotek na szybko masz gdzieś w wątku, zgodnie z obietnicą porobię zdjęcia dla potomnych, teraz mi podesłałeś listę rzeczy które mam sprawdzić, pod koniec przyszłego tygodnia oddaję głowicę do sprawdzenia i wtedy będę podejmował dalsze kroki.
grundi_bdg jest offline   Odpowiedź z Cytatem