Odp: Awaria skrzyni powershift
Oddałem audi a8 i skrzynie do remontu bo w okolicy w sumie tylko on jest.
Zwlekał bardzo długo bo miało być 2 tyg , a było 6 tygodni . Tiptronic jest stosunkowo prostą i starą skrzynią , mimo to po naprawie miesiąc później drugi raz awaria. Oddałem mu i znowu rozebrał. Powiedział , że pękła jakaś część która już była zużyta , mimo tego nie wymienił jej pierwszym razem.
Ogólnie to pierwszym razem zapłaciłem 5 tys , a drugim 1500 zł. Mało tego , pierwszym razem chciałem fakturę żeby mieć jakąś podstawę i gwarancję ( której nie miałem ) to gość mówi że nie 5000 zł , a 6500 zł. Zapytany dlaczego , powiedział że 5 tyś netto. Wkurzają mnie ceny netto.
Po drugiej naprawie auto sprzedałem bo skrzynia przeciągała ciut biegi.
Tak ciut chaotycznie opisałem , wybacz.
Potem żałowałem , że oddałem mu skrzynie bo największa i najbardziej znana na podkarpaciu firma od automatów jest w Sędziszowie. Z opinii wiem , że części mają na miejscu i taki tiptroniczek to robią w 2-3 dni.
Aczkolwiek nie polecę ci Sędziszowa bo po prostu NIE WIEM czy zajmują się PS. Musiałbyś popytać .
Findysz , jak z opinii wynika , jest trochę oszustem i zna się bardzo na skrzyniach , ale teoretycznie. Z gadki to jest spoko i wrażenie robi dobre , poza tym tyle.
Ale skoro powiedział ci , że się tego podejmie to może coś tam ogarnia w tych PS , nie mam pojęcia. Na pewno jest drogi
|