19-03-2019, 17:41
|
|
|
ford::beginner
Imię: zbigniew
Model: ford c-max
Silnik: 1,5 EB _Tytanium _full
Rocznik: 2018
|
Odp: Akcja serwisowa 18S07 - silniki:1.0,1.5 i 1.6 Ecoboost + 6bieg przekładnia mech.
Cytat:
Witam !
Tydzień po wizycie w ASO Focus stanął na skrzyżowaniu bez możliwości wrzucenia żadnego biegu ( jakby sprzęgło).
Piątek telefon do ASO, laweta i brak kontaktu.Sobota,wtorek również nie oddzwonili. We wtorek po masakrycznej obsłudze telefonicznej dowiedziałem się, że w środę coś będzie wiadomo.
Środa nie oddzwonili. W końcu mi się udało i usłyszałem ,że części zamówione,wymiana sprzęgła w ramach akcji, odbiór w przyszły piątek.
Auto zastępcze może po niedzieli .
W piątek telefon, ale nie w sprawie auta zastępczego.
"Przeprowadziliśmy akcję,wgraliśmy nowy soft, odbyliśmy jazdy próbne nawet na autostradzie, nic nie haczy w biegach, można zabierać auto"
Wyjeżdżam z ASO,a po jakimś czasie telefon, bo zapomnieli mi oddać kluczyka.
No i żeby nie przedłużać w garażu kałuża oleju, przed bramą plama oleju.na drodze wiele kilometrów śladu paska oleju.
Bagnet silnika max. , więc to ze skrzyni.
W sobotę telefon na serwis. Firma nie widzi związku, że auto przyjechało na lawecie do ASO (suchutkie pod spodem) i z niego, po sprawdzeniu i akcji wyjechało tracąc chyba cały olej ze skrzyni biegów.
Mam dostarczyć lawetą na swój koszt i szykować się na wydatki.
|
do sądu z nimi , trochę to potrwa ale będzie nowe auto
U mnie po zmianie oprogramowanie nic się nie działo , troche tępy przy dużym obciążeniu ale box heco poradził sobie z tym .Jeżdzi teraz " zajebiście ?
Ostatnio edytowane przez zbigniew312 ; 19-03-2019 o 17:45
|
|
|