View Single Post
Stary 20-03-2019, 21:57   #2209
CasualLounge
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Czas się rozglądać - opony na lato i ...

Cytat:
Napisał markiz323 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy Ty wiesz co piszesz? Czy piszesz, co wiesz?
Daj jeden artykuł, który mówi, że nowa opona nie może ( podkreślam NIE MOŻE byś zrozumiał) mieć bieżnika poniżej 7mm? Ja takiego nie znalazłem
Nie znajdę artykułu, który mówi, że nowa opona nie może mieć bieżnika poniżej 7mm. Natomiast nie chce mi się też wklejać masy artykułów, które mówią że nowa opona letnia ma 8-9mm bieżnika. Ale tobie życzę, abyś przez całą swoją karierę motoryzacyjną kupował nowe komplety z bieżnikami 6mm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeden z was kupuje nowe opony z bieżnikiem 6mm, drugi ten sam model o tym samym rozmiarze z bieżnikiem 7,8mm? I na obu kompletach widnieje ta sama etykieta EU z identycznymi parametrami?

PS. Proszę wrócić do wątku rozmowy, do przestawienia swoich pomiarów głębokości bieżnika suwmiarką, do zamieszczenia dokumentacji zdjęciowej co do wartości poszczególnych modeli opon, a nie słownych przepychanek, bo to nikomu tu nie pomaga w doborze opon i decyzji o kupnie nowych bądź używanych.
CasualLounge jest offline   Odpowiedź z Cytatem