View Single Post
Stary 20-03-2019, 23:31   #10
hunteroza
ford::average

Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Travelpilot NX SD - piszczacy wyswietlacz 8kHz

Cytat:
Napisał beribazoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@hunteroza , doszedłeś do tego co piszczy? Też słyszę ten dźwięk. Jak się na nim nie skupiam to nie przeszkadza, ale przy dłuższej trasie obawiam się, że może irytować.
Hej. Tak doszedłem, piszczy cewka w układzie podświetlania LCD. To takie prostokątne srebrne na przedniej płytce wyświetlacza. Bardziej kumaty człowiek z tego forum powiedział mi, że co najlepsze cewka piszczy bo została użyta z mocnym zapasem. Komtel w Sochaczewie próbował to wyeliminować, z tego co wiem wyciągnęli tą cewkę, ale nic to nie dało. Jest wysokomocowa, więc ciężko cokolwiek zrobić. Pozostaje albo przerabiać podświetlenie na LEDy (skomplikowane i jednak ingerencja), albo wyciszać tą cewkę przez obłożenie materiałami wyciszającymi (bałbym się o zagrzanie w lato) albo przez zalanie specjalną "żywicą"/pastą - tu wolałbym mieć drugie radio do eksperymentu, ale nawet jeden elektronik coś mi polecił, jesli będziesz chciał mogę spróbować odszukać. Podsumowując, przypadek trochę beznadziejny, a najlepsze, że nowe moduły od Bosch też piszczą (info od tego komisu) i Niemiaszki nie widzą w tym problemu. Na razie jeżdżę z tym i skupiam się na muzyce, już tak mocno nie przeszkadza jak kiedyś, ale myślę, że wrócę jeszcze do tematu. Jakbym trafił na jakieś drugie radio do kupna w dobrej cenie, to można eksperymentować. Aha miałem też plan zmieniać na Sony, ale finalnie nie wyszło, bo trzeba coś przerabiać przy bluetooth, musiałbym mieć tu pomoc.
hunteroza jest offline   Odpowiedź z Cytatem