Cytat:
|
Szkoda. Za wysokie progi dla takiego laika wymiana tego tunelu. A i finansowo idzie to wszystko w górę. Może ktoś poleci mi taki podłokietnik bez demontażu tunelu
Bump: Szkoda. Za wysokie progi dla takiego laika wymiana tego tunelu. A i finansowo idzie to wszystko w górę. Może ktoś poleci mi taki podłokietnik bez demontażu tunelu
|
Kolego jezeli chodzi o wymianę podłokietnika na taki większy jak był np. w wersjach Titanium to musisz nie dość, że zakupić podłokietnik to dodatkowo osłonę przy lewarku zmiany biegów ( odł schowka strony pasażera do kolan kierowcy) dodatkowo dzwignia ręcznego też się różni . można dołożyć to od kugi pasuję idealnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dokładałem u ojca w maie a roboty na jakieś ok pół dnia. Musisz jeszcze przerobić troszkę końcówkę linki od ręcznego (troszkę ręczna robota ilnikiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) łączny koszt w przedziale 400-500 jak dobrze poszukasz a cena kompletu a ASO ok 5 tysi :/ i jeszcze usłyszysz, że od KUGI do MAX nie pasuję (co za goście ) różnica jest taka, że jeden ma mocowanie na 4 śruby, drugi na 6 . uniwersalne troszkę szpeca środek tego auta , ja jednak proponuję dołożyć pieniążków i chęci i zamontować ten od Kugi.