zgrzewy w komorze silnika
Witam. Panowie kupiłem nową foke z silnikiem 1.0 125 km w wersji trend edition. To że tylna klapa w tych autach jest w mniejszym lub większym stopniu źle spasowana to o tym wiedziałem i pogodziłem się z tym przed kupnem, bo auto mi się super podoba i fajnie się nim jeździ. Ale ostatnio dokładnie oglądałem sobie to co jest pod maską. Po obydwóch stronach niedaleko kielichów od zawieszenia są zgrzewy. Są tam takie wypustki które są zgrzane i zabezpieczone masą. W tym miejscu lakier przy tych zgrzewach w moim aucie jest niechlujny. Są takie jak by paprochy na które jest położony lakier. Jakieś opiłki albo inne zanieczyszczenia zalakierowane. Do tego jeden ze zgrzewów pomiędzy blachami ma szczelinę na około 1 mm podczas gdy wszystkie pozostałem idealnie przylegają. I tak sobie myślę że może to z czasem tam korodować. Mam do was pytanie, jak to u was w focusach mk4 wygląda?
I jeszcze jedno. Czy zauważyliście kiedyś w waszych fokach mk4 że przy wyciągniętym kluczyku ze stacyjki potrafią zadrgać przez moment wskazówki na zegarach? I czy jest to normalne?
|