Cytat:
Tak , jest to opisane. Sam miałem ten problem. Mnie brakowało wiązki do syrenki oraz do zamka (musiałem go zmienić). Brakujące piny wsadziłem z innej wtyczki z innego samochodu. Na szrocie za złotówkę gość dał mi kilka i któreś piny pasowały. Da się zrobić, chociaż jest zabawa.
PS1 - looknij tu, też szukałem wiedzy: https://forum.fordclubpolska.org/sho...01#post2219521
PS2. Ja syrenkę mam w przestrzenie pod lampą od strony pasażera. Łatwy dostęp oraz droga od BCM z wiązką. Słychać ją dobrze też. A że baterie tych syrenkach z podtrzymaniem raczej krótko żyją, łatwiej się dostawać. Ja wymieniałem już raz dwa lata temu i coś i się widzi że chyba znowu będzie wymiana.
|
No właśnie wczoraj dotarłem już do Twoich postów...
W mondku to jest dużo dalej bo trzeba ciągnąć aż do lewego nadkola, dochodzą do tego te piny (trzeba je skądś wyciągnąć żeby dołożyć) oraz trzeba skombinować skądś same gniazdo lub uciąć wtyczkę w przewodzie od syreny i zrobić "na krótko". Więc trochę zaczyna mnie to przerastać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na dokładkę to tak jak mówisz, że bateria w syrenie do wymiany, więc na chwilę obecną aktywowałem alarm (Thatcham) z odłączoną syreną i wyje klakson zamiast syreny a na convers po odpaleniu auta mam jedynie informację, że wymagana obsługa alarmu, po chwili komunikat znika i nie drażni oczu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Także jak znajdę więcej czasu (i chęci) to myślę, że na pewno się za to zabiorę, ale na chwilę obecną trochę mnie to przerasta, tym bardziej, że za dużą dyspozycją czasu nie grzeszę a mam jeszcze parę innych tematów z mondkiem do ogarnięcia.
Dzięki wielkie dafior za informacje i na pewno jeszcze będę się odzywał w tym temacie.