View Single Post
Stary 27-03-2019, 20:40   #17
HPBaxxter
ford::average

Imię: Dominik
Model: FOCUS MK2
Silnik: 1.6 TDCi 90KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Falowanie temperatury silnika i niedogrzewanie

Cytat:
Napisał arinoko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiem Ci, że miałem podobne objawy. Mianowicie pierwsze otwarcie termostatu ok. 83-85*C zlatywało do ok 72*C. Przy jeździe po obwodnicy ze stałą prędkością stała w okolicy 77-78*C jak zjechałem z obwodnicy od razu spadek do 73-74*C i nigdy nie dochodziło do 82*C. Taka sytuacja miała miejsce niezależnie od tego czy było na dworze -2*C czy +10*C. Sytuacja zirytowała mnie do tego stopnia, że postanowiłem o 1 w nocy wymienić termostat, który czekał tydzień w garażu, aż pojawi się wolna chwila. Po wymianie zapomniałem totalnie o tym problemie. Osobiście kupiłem nowy Forda za 158zł, ze względu na złe opinie na temat zamienników.
Dzięki, to jest dla mnie cenna informacja bo przypadek wręcz identyczny... Możesz mi powiedzieć jak teraz wyglada nagrzewanie? Jak długo, do ilu, czy coś pływa nadal itd. Jakbyś miał chwilkę czasu, opisałbyś mi dokładnie krok po kroku jak go wymienić? Przy okazji bym zalał nowym płynem. Będę wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
HPBaxxter jest offline   Odpowiedź z Cytatem