Szukałem, szperałem po schematach oraz po necie.
Jedyne co znalazłem na ten temat - to podobna przeróbka w Focusie... (tam faktycznie chyba daje się rezystor)
Więc miernik w rączkę - poobmierzałem wszystko w oryginalnej manetce z przyciskami i zabrałem się za robotę.
A dałem tam diodę prostowniczą... podejrzewam, że tak naprawdę jest ona tam niepotrzebna ale tak było w oryginalnej manetce... myślę, że ta dioda - jedna z kilku jest po to aby odseparować inne klawisze w tej manetce - bo są tam przecież jeszcze dwa dodatkowe przyciski - które są praktycznie w każdym radyjku Forda - czyli zielona i czerwona słuchaweczka - wiec w sumie nie ma sensu tego dublować...
No ale jak we Fordzie dali diodkę to i ja to uczyniłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A odpowiednie rezystory są - wniosek z tego (że działa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - fabrycznie już w każdej manetce - dajemy więc tylko przycisk i śmiga
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dioda to najnormalniejsza dioda prostownicza np. 1N4005 w stronę - jak na foto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... na bodaj 1000V ...czyli z 50x za mocna