Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 01-04-2019, 09:59   #236
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Mi też w salonie powiedzieli, co dwa lata i 30 tys km.
Na pewno nie tak będę go serwisował.
Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Założysz boxa i będziesz zadowolony. Ja miałem podobne wrażenia z jazdy fiestą, przed boxem brakowało jej na autostradzie, a w mieście i DK było ok. Po boxie jest naprawdę fajnie już wszędzie. Spalanie nieznacznie spadnie po ok 2-3 tys km.
Wiesz, zastanawiałem się, bo mnie już mija czas, byle szybciej, jeszcze jedno auto wyprzedzić. Kolega miał e60 i zrobił sobie podniesienie mocy (nie wiem czym) i po roku, czy dwóch mu rozrząd przeskoczył.
Ja chciałem auta nowego by się nic nie działo. Takie mam. (mam nadzieję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Co do braku mocy na autostradach. Dwa lata temu powrót z Mazur i na autostradach po 180 leciałem. A potem zjazd na obiad pod Radomskiem i wpakowanie się w korek. O ile czasu przyśpieszyłem podróż? Parę minut? A o ile bardziej naraziłem rodzinę?
Ja nie jeżdżę w pracy tym autem, a z rodziną.
Zresztą już pisałem, w zeszłe wakacje z żoną pojechaliśmy w Niski Beskid. Wracając A4 przed Krakowem nie dało się jechać więcej niż 120, taki był ruch na drodze.
Więc na argument, że moc się przyda przy wyprzedzaniu, ja odpowiadam, jak mi mocy brak, to nie wyprzedzam, te kilka minut różnicy mnie nie zbawi w podróży.

Dlatego zresztą wybrałem taki silnik w aucie.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem