Cytat:
|
Dokładnie, jak masz więcej mocy to nikt Ci nie każe ją cały czas wykorzystywać, ale w razie czego masz taką możliwość, to jest kwestia bezpieczeństwa. Moim zdaniem brak mocy jest bardziej niebezpieczna niż jej nadmiar.
|
Rację macie. Ale podchodzicie do tego, że trzeba wyprzedzać. Ja nie. Przeliczcie ile wyprzedzenie da Wam minut w trasie.
Kiedyś pracowałem jako przedstawiciel handlowy. Początkowo wszystko wyprzedzałem, później zmierzyłem czasy i wielkiej różnicy nie widziałem.
W maju jechaliśmy na komunię. Wracając A4 szwagier podobno rozpędził corolle do 200stu, ja poprzestałem na 160. Na bramkach go dogoniłem, on na lewym pasie stał w kolejce, ja jechałem prawym pasem. Byłem 15 minut wcześniej w domu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a mieszkamy 5minut obok na innym osiedlu
Cytat:
|
Co do różnych urban legends w stylu "od chipa przeskoczył rozrząd" to ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony.
|
To moje domyślenia, że to mogło być po tym. Zresztą chyba w dziale Tuning było wspomniane, że w BMW się takie rzeczy zdarzają.
Bump:
Cytat:
|
dołożenie drugiej lampki w bagażniku kosztowało jakieś 15 zł... Serio im się to opłaca?
|
15zł x 1000 = 15000 zł.
Wiem, słabe to, ale księgowi to dziś mocna kasta. :/